Stichting SHIF ontving deze week het goede nieuws van een flinke bijdrage van 5000 euro van de Hofstee Stichting, bestemd voor het Blessed Hill Community van Christian Wasula.

Blessed Hill Community is een bestaande school voor de aller armste kinderen in Kampala wat goed loopt en waar een ervaren team aan het werk is. Echter is het op een ongunstige locatie gevestigd en moeten er hoge huurkosten betaald worden voor het land (ruim EUR 1.200 per jaar).

 Van deze huur kosten wil Christian af en hij wil daarom bouwen aan een toekomst op een eigen stuk grond met iets betere faciliteiten voor de kinderen. In de buurt heeft Christian een stuk grond gekocht waar hij al begonnen is met de bouw van het schooltje, mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning in 2021 van de Hofsteestichting.

 Het totale project zal in verschillende fases en jaren worden uitgevoerd en zal ongeveer EUR 30.000-EUR 40.000 kosten. Dit is een enorm bedrag wat niet in een jaar uitgevoerd kan worden door Christian en zijn team. Shif probeert door fondswerving de komende periode een bedrag van 10.000-15.000EUR vanuit verschillende fondsen te verkrijgen voor dit project. Inmiddels is er ruim EUR 11.000 ontvangen voor het project van verschillende stichtingen en een kerk, hiervan is de grond aangeschaft en begonnen is met de bouw van schoolgebouwen. Echter de klaslokalen zijn nog niet af en daar is nog veel geld voor nodig. Het bedrag  dat nu ontvangen is, is nodig om de muren af te werken, de daken erop te leggen en een begin te maken met de toiletten en latrines.

 Een groot gedeelte van de huidige school is opgebouwd uit hout, waar mogelijk worden klaslokalen ook afgebroken en opnieuw opgebouwd om zo kosten te besparen.

Hieronder staan enkele recente foto's (feb 2022) van het project.