Stichting SHIF heeft in mei 2021 het fantastisch bedrag van EUR 15.000 van de Aelbrechtsfonds mogen ontvangen voor verschillende projecten die SHIF ondersteunt. Het bedrag zal als volgt besteed worden :

€ 8.000 Christian Wasula, Blessed Hill Community

Blessed Hill Community is al een bestaande school voor de allerarmste kinderen in Kampala wat goed loopt en waar een ervaren team aan het werk is. Echter is het op een ongunstige locatie gevestigd en moeten er hoge huurkosten betaald worden voor het land (ruim EUR 1.700 per jaar). Van deze huurkosten wil Christian af en hij wil ook gaan bouwen aan een toekomst op een eigen stuk grond. Er is in de buurt een goedkoop stuk land beschikbaar wat beter voldoet voor het vestigen van een school. Daarnaast wil Christian ook schoolkinderen door de week ’s nachts op gaan vangen zodat ook kinderen van ver afgelegen dorpen naar de school kunnen. Het totale project zal in verschillende fases en jaren worden uitgevoerd en zal ongeveer EUR 30.000-EUR 40.000 kosten.

 

€ 4.000 Rebecca Nabunya Inspire Children for the Future

Te gebruiken voor de aanschaf van een stukje land met gebouwen waar de onderwijzers kunnen slapen. Bespaart elke maand EUR 100 aan huurkosten. Het gebouw kan ook gebruikt worden om les in te geven en het stukje land om het varkens project verder mee te ondersteunen.

 

€ 2.000 Jingo James Glorious Primary and Nursery School

Jingo James en 2 andere docenten dienen voor de overheid nog aanvullende studies te moeten voltooien om les te mogen geven. Hier is in totaal EUR 4.000 voor nodig waarvan EUR 1.500 het eerste jaar. Ook willen we Jingo James ondersteunen omdat hij erg veel voor de lokale bevolking onderneemt in de lastige tijd met Corona. En wil Jingo James een brommertje aanschaffen om snel bij families te zijn die afgelegen wonen om hen toch te kunnen ondersteunen.

 

€1.000 Corona support

Het bedrag wordt besteed aan de projecten ter ondersteuning van de lastige periode tijdens de lockdown als gevolg van Corona.

De bedrag zal aan het volgende worden besteed:

  • Eten en drinken
  • Salarissen leraren
  • Huurkosten
  • Extra tafels en stoelen om ervoor te zorgen dat er afstand kan worden gehouden
  • Overige kosten zoals reiningingsmiddelen ter voorkoming van Corona