In het onderstaande overzicht plaatsen wij links naar websites van organisaties die wij en warm hart toedragen. Wij vermelden erbij waarom we deze link plaatsen. 

 

Stichting Livingstone - Dit is voor ons een belangrijke partner. Livingstone was de organisatie die sinds 2001 de werkvakanties bij Children's Sure House in Kiwangala, Oeganda organiseerde. Livingstone heeft begin november 2021 gemeld hun activiteiten te gaan beeindigen. 

Kyobe Safaris - Als kind was Kyobe ('Tjobe') leerling op Children's Sure House in Uganda. Nu, 20 jaar later, heeft hij zijn eigen bedrijf opgericht in het organiseren van safari's. 

SULIFO - John Ssentongo, vader van o.a. Frank Tamale (AGCS), is vanaf het begin betrokken bij Children's Sure House en momenteel zeer actief met biologische landbouw. Hierover adviseert hij ook de projecten van SHIF.

Projectleiders: Ssenkindu Richard and Victor Nanziri

Visie: Een toekomst mogelijk maken voor kwetsbare kinderen!

Missie: Het ontwikkelen van zelfredzaam en duurzaam onderwijs

 

 

 

 

Missie en visie

Missie

Stichting SHIF heeft als missie om initiatieven, voortvloeiend uit of gerelateerd aan Children Sure House, (Christelijk onderwijs, economische activiteiten, sociale projecten) te ondersteunen in Oeganda met drie pijlers, Health, Education and Justice. Dit doen we in de overtuiging dat wij kansarme kinderen moeten en kunnen ondersteunen in Gods wereld, daar ligt onze verantwoordelijkheid. De initiatiefnemers van de projecten zijn een inspiratiepunt voor de mensen om hen heen en voor ons, terwijl wij in Nederland leven.Investeren in onderwijs is daarbij de sleutel tot succes. Dit alles willen we doen vanuit het standpunt van gelijkwaardigheid, de initiatieven worden in Oeganda ontplooit en uitgevoerd, vanuit Nederland willen we dit ondersteunen waar mogelijk.

Vanuit Nederland kunnen we de initiatieven ondersteunen door onze krachten te bundelen, door fondswerving en het delen van onze kennis.

 

Visie

De stichting wil initiatieven in Oeganda ondersteunen die kansarmen de kans biedt zichzelf te ontwikkelen met een waardig bestaansrecht als doel, dit alles gebaseerd op de pijlers Health, Education and Justice.

 

Motto

De motto van stichting is uit te drukken met ‘B in U’, wat staat voor zowel ‘Believe in Uganda’als in ‘Be In You’. Dit is een verwijzing Genesis 1:28 uit de Bijbel, hierin wordt verwezen naar de aarde die we mogen beheren. Oeganda en Nederland liggen ver uit elkaar maar wat ons bindt is de aarde, waar wij een verantwoordelijkheid in hebben om voor te zorgen. Dat begint met zorgen voor onze eigen omgeving en die van de ander.

 

Stichting SHIF wil initiatieven, gerelateerd aan Children's SURE House in Oeganda ondersteunen, die kansarmen de mogelijkheid biedt zichzelf te ontwikkelen via onderwijs, sociale projecten en economische activiteiten. 

 

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende projecten waar wij actief voor zijn.